Ν. Κογιουμτσής: Να περιφρουρήσουμε τον τουρισμό, μόνα «όπλα» ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας

Για τον τουρισμό και την ανάγκη να περιφρουρηθεί, με «όπλα» τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων προστασίας, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Western» με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Κογιουμτσής ανέφερε ότι η τουριστική ροή αυξάνεται μέρα με τη μέρα, εκτιμώντας ότι στην παρούσα χρονική περίοδο αγγίζει ίσως τα επίπεδα του 2019.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε μπροστά μας μία «κινούμενη άμμο», καθώς δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με τα υγειονομικά δεδομένα «σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα», ενώ χάθηκαν δύο σημαντικοί μήνες για τον τουρισμό, ο Μάιος και ο Ιούνιος.

«Πρέπει όλοι να προσέξουμε…Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας, δίνει το ¼ του ΑΕΠ στη χώρα, δίνει θέσεις απασχόλησης, θα πρέπει να τον περιφρουρήσουμε. Τα μόνα όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα γιατί αν δεν το κερδίσουμε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον οικονομικό ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: