Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1: Γενναίες εκπτώσεις, έως και 80% – Να κάνουν έρευνα οι καταναλωτές

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 οι χειμερινές εκπτώσεις, με τους εμπόρους να προσδοκούν στην ενίσχυση της κίνησης στην αγορά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας» ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής διατύπωσε τις προσδοκίες των εμπόρων, κάνοντας λόγο για γενναίες εκπτώσεις που φτάνουν έως και 80% και συνιστώντας στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα πριν από τις αγορές τους. Στο πλαίσιο των εκπτώσεων, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το κλείσιμο της εορταστικής περιόδου, ο κ. Κογιουμτσής -επικαλούμενος και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της ΕΣΕΕ- επισήμανε το υποτονικό εμπορικό κλίμα που επικράτησε δεδομένης της «απουσίας χρήματος και της δυσκολίας στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μετά από μία δεκαετή κρίση».

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ, 48 στους 100 εμπόρους -όπως δήλωσαν- είχαν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι και μόλις 17 στους 100 είχαν θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι και τα πολυκαταστήματα, οι πολυχώροι και οι αλυσίδες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: