Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1 για εμπορική κίνηση, ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενοίκια

Για την πολύ χαμηλή εμπορική κίνηση, αλλά και τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής.

Παρά το άνοιγμα και της εστίασης, που οι έμποροι ανέμεναν ότι θα δώσει ώθηση στην αγοραστική κίνηση, η κατανάλωση, σύμφωνα με τον κ. Κογιουμτσή, παραμένει σημαντικά περιορισμένη τόσο λόγω της επιφυλακτικότητας των πολιτών όσο και των ψαλιδισμένων εισοδημάτων τους.

Ο Β΄Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και όπως καταδεικνύουν οι έρευνες της ΕΣΕΕ αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ υπάρχει κίνδυνος για 100.000 «λουκέτα».

«Θα πρέπει άμεσα η Πολιτεία να δώσει ρευστότητα», υπογράμμισε ο κ. Κογιουμτσής, ζητώντας πιο ευέλικτες, γρήγορες και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες για προγράμματα όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται επέκταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου μέχρι το τέλος του έτους, με παράλληλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: