Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1 για το άνοιγμα των καταστημάτων

Τον προβληματισμό του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου για την επόμενη μέρα στην αγορά μετέφερε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, μιλώντας στην ΕΡΤ1, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας από την κυβέρνηση.

Ειδικά για τα εμπορικά καταστήματα ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι πέραν των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, προκύπτουν μία σειρά από ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης με σκοπό την προστασία της υγείας καταστηματαρχών, εργαζομένων και καταναλωτών, όπως είναι η επαφή με είδη ένδυσης και υπόδησης, τα δοκιμαστήρια κ.ά.

Πέραν, ωστόσο, των υγειονομικών κινδύνων οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες και στο οικονομικό πεδίο, καθώς συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις που μεγάλος μέρος εξ αυτών είχε λόγω της 10ετούς κρίσης, αλλά και αυτές των δυο τελευταίων μηνών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι μετά τα μέτρα ανακούφισης, η κυβέρνηση χρειάζεται να λάβει και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας με κεφάλαια κίνησης -ευέλικτα, γρήγορα, αντιγραφειοκρατικά, άτοκα- αλλά και επιμήκυνσης των μέτρων που αφορούν στα ενοίκια και τις επιταγές.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: