Ν. Κογιουμτσής στο Action24: Σε δύσκολη εποχή ο «Μεγάλος Περίπατος»

Για τις δυσκολίες εφαρμογής του «Μεγάλου Περίπατου» σε μία εποχή που η αγορά στενάζει μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή CrashOnline.gr με τον Γιώργο Τράγκα.

Ο κ. Κογιουμτσής χαρακτήρισε θετική την ιδέα του «Μεγάλου Περίπατου», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για την υλοποίησή του χρειάζεται προηγουμένως να έχουν λυθεί μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται -ανάμεσα σε άλλα- με τις θέσεις στάθμευσης δικύκλων, αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων, αλλά και φωτισμού.

Με τους καταστηματάρχες να είναι προβληματισμένοι για τον «αποκλεισμό» του εμπορικού κέντρου, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι από τη μία πλευρά οι ειδικοί συνιστούν περιορισμό στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και από την άλλη πλευρά περιορίζεται παράλληλα η δυνατότητα προσέγγισης του κέντρου της Αθήνας με αυτοκίνητο, γεγονός που αποκόπτει την πρόσβαση από επισκέπτες και πελάτες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κογιουμτσής υποστήριξε ότι απαιτούνται «βήμα – βήμα κινήσεις, και όχι τώρα που είμαστε στα δύσκολα».

Μιλώντας για την κατάσταση στην αγορά, εκτίμησε ότι αν δεν ενισχυθεί η ρευστότητα, και δεδομένων των πενιχρών αποτελεσμάτων του τουρισμού, πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν μετά τον Σεπτέμβριο, με αρνητικότατο αντίκτυπο και στην απασχόληση, ενώ επανέλαβε τις προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τη διαμονή, κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φέτος και παράταση της μείωσης ενοικίου μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί :