Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Άνοιγμα, σε πρώτη φάση, των μικρών καταστημάτων, με αυστηρά μέτρα προστασίας

Να ανοίξουν, σε πρώτη φάση, τα πολύ μικρά καταστήματα, και σταδιακά όλο το λιανεμπόριο, με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, προτείνει ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα (21/03/2021).

Μάλιστα ο κ. Κογιουμτσής σημειώνει πως μεταξύ των υγειονομικών μέτρων θα μπορούσε να είναι η διενέργεια rapid test, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από καταστηματάρχες και εργαζόμενους, προκειμένου να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια όλων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, ο οποίος δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τάχθηκε υπέρ του click in shop, το οποίο απέδωσε, όπως ανέφερε, το προηγούμενο διάστημα, σε αντίθεση με το click away που «απέτυχε παταγωδώς».

Τόνισε ακόμη πως από την εορταστική περίοδο έως σήμερα έχει χαθεί από την αγορά τζίρος 7 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να στερεύουν τα δημόσια ταμεία και να περιορίζονται τα μέτρα στήριξης, γεγονός που επιτείνει τον κίνδυνο πολλών χιλιάδων λουκέτων.

Δείτε το βίντεο: