Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Υποτονική η κίνηση στην αγορά, παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Υποτονικά εξακολουθεί να κινείται η αγορά, ένα μήνα μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

Αναφερόμενος ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Κογιουμτσής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το 70% των καταστημάτων στην περιοχή της Πλάκας παραμένει κλειστό, εν αναμονή του ανοίγματος του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση επισήμανε ότι έχουν ανοίξει 2 στις 3 επιχειρήσεις, ποσοστό περίπου 65%, τόσο επειδή δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όσο και γιατί δεν έχουν την αναγκαία ρευστότητα για να επανεκκινήσουν.

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με τις υποχρεώσεις να συνεχίζουν να συσσωρεύονται, φτάνοντας σε δυσθεώρητα και μη διαχειρίσιμα ύψη. Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε την πρόταση του Ε.Ε.Α. για «κούρεμα» οφειλών και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Δείτε το βίντεο: