Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Στα όριά τους οι επιχειρήσεις – Κίνδυνος λουκέτου για το 50%

Καταστροφικό είναι για τις επιχειρήσεις το μπρος – πίσω, με διαδοχικό κλείσιμο και άνοιγμά τους, όπως υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα στο Bluesky (6/2/2021), μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους και αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, το 50% κινδυνεύει με λουκέτο.

Πλέον, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., 1 στις 4 επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο, ενώ το 70% δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πάγιες υποχρεώσεις του.

Σε ό,τι αφορά εκείνες τις υποχρεώσεις που έχουν ανασταλεί και συνεχίζουν να συσσωρεύονται ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε ότι θα είναι αδύνατη η αποπληρωμή τους, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη κουρέματος και ρύθμισης του υπολοίπου των χρεών σε πολλές δόσεις.

Χαρακτήρισε παράλληλα θετικό, επί της αρχής, το μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά τα κριτήρια ένταξης, ενώ ζήτησε την επιδότηση των υφιστάμενων, και όχι νέων, θέσεων απασχόλησης προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους.

Δείτε το βίντεο: