Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Μηδενικός ο τζίρος από τον τουρισμό

Άδειοι δρόμοι, αρκετά «ρολά» και σχεδόν μηδενικοί τζίροι συνθέτουν την εικόνα της αγοράς σε Πλάκα – Μοναστηράκι, όπως περιέγραψε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

Ο κ. Κογιουμτσής μίλησε για μία πολύ δύσκολη κατάσταση σε μία περιοχή που τέτοια εποχή πέρυσι ήταν γεμάτη με τουρίστες και τώρα πολλά από τα τουριστικά καταστήματα είναι κλειστά από τις 2 το μεσημέρι και περίπου το 30-35% δεν έχουν ανοίξει καθόλου.

Οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες, πάντως, ευελπιστούν ότι η εικόνα θα βελτιωθεί από τις επόμενες μέρες με την έλευση τουριστών στην χώρα.

Ζητούν, ωστόσο, όπως τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., την ένταξη και των εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης του τουρισμού (μείωση ενοικίου, παράταση για επιταγές, αναστολή για εργαζόμενους), κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα και έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Κογιουμτσής μίλησε και για το σχέδιο του Ε.Ε.Α. «Agora Athens – Πλάκα Μοναστηράκι» για μετατροπή της μεγαλύτερης και παλαιότερης κεντρικής Αγοράς, αυτής της Αθήνας, σε ένα Ανοικτό Mall με όλες τις σύγχρονες υποδομές, πολυκαναλικό marketing, πλήρη ψηφιοποίηση, πλάνο Loyalty πελατών και παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με την αρωγή της πολιτείας και του Δήμου αλλά και στον ιδιωτικό χώρο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Τόνισε, ωστόσο, ότι για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, που έχει την αποδοχή του Δημάρχου Αθηναίων και των Υπουργών Ανάπτυξης, Τουρισμού, θα πρέπει προηγουμένως να σωθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής με τη λήψη άμεσων μέτρων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: