Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Αν πάμε σε 3ο lockdown, το 50% των καταστημάτων στην Αττική κινδυνεύουν με «λουκέτο»

Τον ορατό κίνδυνο λουκέτου για το 50% των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική, σε περίπτωση 3ου lockdown, όπως καταδεικνύουν και οι έρευνες Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ότι εντός των καταστημάτων τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας, και πως οι ουρές παρατηρήθηκαν σε έναν μόνο δρόμο και έξω από συγκεκριμένες αλυσίδες.

Με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις μέτρων για την Αττική, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε πως φαίνεται να οδηγούμαστε σε click away, εκτός από ένδυση και υπόδηση που πιθανόν να λειτουργήσουν με click in shop.

Ζήτησε για ακόμη μία φορά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ αναφερόμενος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 υπογράμμισε ότι το 50% των αιτήσεων «κουρεύτηκε» και πως επιχειρήσεις που ήταν 9 εβδομάδες κλειστές έλαβαν 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο: