Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Ανησυχία για τα μπρος – πίσω της κυβέρνησης

Αιφνιδίασε τον εμπορικό κόσμο η απόφαση της κυβέρνησης για πιο αυστηρό lockdown, την ώρα που αναμενόταν ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, στις 2/1/2021, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής εξέφρασε την ανησυχία του εμπορικού κόσμου για «τα μπρος – πίσω» της κυβέρνησης, χωρίς να είναι γνωστό αν τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στις οποίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι, μετά και από την απώλεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το τεράστιο πλήγμα που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Κογιουμτσής αναφέρθηκε στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την Opinion Poll, σύμφωνα με την οποία το 23% των επιχειρήσεων δεν θα αντέξει να ανεβάσει ρολά, με το ποσοστό στο εμπόριο να φτάνει στο 34% και στην εστίαση στο 43%, αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το click away ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε ότι επρόκειτο για ένα επικουρικό μέτρο που βοήθησε 1 στις 5 επιχειρήσεις, δηλαδή όσες διέθεταν ένα δομημένο και λειτουργικό eshop, και ανέρχονται στο 15% του συνόλου, καθώς και τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν μία δυναμική ηλεκτρονική παρουσία.

Δείτε το βίντεο: