Ν. Κογιουμτσής στο Kontra για την κίνηση την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Με θετική ψυχολογία αλλά και επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν οι καταναλωτές το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τη Δευτέρα 11/05/2020, όπως δήλωσε και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο κ. Κογιουμτσής, μιλώντας από το κατάστημα που και ο ίδιος διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας, υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενώ η επαναλειτουργία συμπίπτει με την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που συμβάλει στην προσέλκυση των καταναλωτών.

«Υπάρχει επάρκεια ειδών, υπάρχουν πολύ καλές τιμές. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη μέρα φαίνεται, όπως είπε, ότι είχαν περισσότερη κίνηση οι περιφερειακές αγορές και λιγότερη το κέντρο της Αθήνας, ενδεχομένως λόγω και του φόβου μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε εκ νέου την ανάγκη ταχύτερης επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης -αίτημα που κατέθεσε το Επιμελητήριο και με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό- δεδομένου ότι πρόκειται έναν τομέα που συνδέεται με το εμπόριο, καθώς οι καταναλωτές συνηθίζουν να συνδυάζουν την έξοδο για φαγητό ή καφέ με τις αγορές τους.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: