Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Υποτονική έως ανύπαρκτη η κατανάλωση στο κέντρο της Αθήνας, με εξαίρεση το Σάββατο

Υποτονική έως ανύπαρκτη είναι, με εξαίρεση το Σάββατο, η κατανάλωση στο κέντρο της Αθήνας, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (19/04/2021).

Αναφερόμενος μάλιστα ειδικά στην περιοχή της Πλάκας, ο κ. Κογιουμτσής σημείωσε ότι το 70% των καταστημάτων -στην πλειονότητά τους τουριστικά εμπορικά μαγαζιά- δεν έχουν ανοίξει, αναμένοντας ενδεχομένως το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. απέδωσε την εικόνα αυτή στην αγορά σε μία σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η κακή ψυχολογία των πολιτών, οι δυσκολίες που δημιουργεί το σύστημα των ραντεβού, η κλειστή εστίαση, καθώς και οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών.

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που είχαν την ίδια ώρα τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι τέθηκε, μεταξύ άλλων, στον Υπουργό η ανάγκη στοχευμένων χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης, το χειμερινό εμπόρευμα των οποίων έμεινε αδιάθετο και αδυνατούν να προμηθευτούν νέο για την καλοκαιρινή σεζόν, όπως και για τα τουριστικά εμπορικά καταστήματα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε ακόμη το γεγονός ότι επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν -επί του παρόντος- να προμηθευτούν δωρεάν το self-test, αλλά επιβαρύνονται με το κόστος της αγοράς τους, σημειώνοντας ότι το 97% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες και το 70% εξ αυτών αυτοαπασχολούμενοι, ενώ περίπου 20% είναι οικογενειακές επιχειρήσεις.

Δείτε το βίντεο: