Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Νο 1 πρόβλημα την επομένη μέρα η ρευστότητα

Για το βαρύ πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στις 14/04/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής αναφέρθηκε στα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης, επισημαίνοντας τις αδικίες που καταγράφησαν λόγω της μη συμπερίληψης κάποιων ΚΑΔ, αλλά μετά από πιέσεις, μεταξύ άλλων και του Ε.Ε.Α., διορθώθηκαν.

Τονίζοντας την ήδη βεβαρημένη κατάσταση πολλών επιχειρήσεων λόγω της 10ετούς κρίσης αλλά και τις προβλέψεις για ύφεση φέτος από 5% έως 10%, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέδειξε ως Νούμερο 1 πρόβλημα της επόμενης ημέρας τη ρευστότητα, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες χρειάζεται να ανοίξουν τους κρουνούς χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δοθούν δάνεια κίνησης με τρόπο ευέλικτο και αντιγραφειοκρατικό.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, τον τουρισμό ως τον «μεγάλο ασθενή» της οικονομίας, και επικαλούμενος στοιχεία του Ξ.Ε.Ε., σύμφωνα με τα οποία 1 στα 2 ξενοδοχεία θα είναι φέτος κλειστά, ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σωθούν επιχειρήσεις.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: