Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Πτώση 60% στην κατανάλωση – Χρειάζονται επιπλέον μέτρα

Τη δύσκολη νέα καθημερινότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ανέδειξε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, την Κυριακή 24/5/2020.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, ο κ. Κογιουμτσής δήλωσε ότι στις 2 εβδομάδες επαναλειτουργίας του καταγράφεται μείωση της κατανάλωσης κατά 60%, ίσως και 70%, ενώ για το άνοιγμα της εστίασης ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι η ταχύτερη επανεκκίνησή του θα είχε θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της αγοράς.

Με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες ανέμεναν -μεταξύ άλλων- μεγαλύτερη μείωση του ΦΠΑ, πιο γενναία φορολογικά μέτρα, εξειδίκευση της μείωσης της προκαταβολής φόρου, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μετέφερε, επίσης, την ανησυχία των επιχειρηματιών του τουρισμού, πολλοί εκ των οποίων προβληματίζονται ακόμη για την επαναλειτουργία ή μη των επιχειρήσεων τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή και τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων, ο κ. Κογιουμτσής χαρακτήρισε θετικές τις αναπλάσεις, κάνοντας ωστόσο για λόγο για ανησυχία των επιχειρηματιών της περιοχής, δεδομένης και της μειωμένης κίνησης των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω του κορονοϊού. Εκτίμησε, πάντως, ότι μεσομακροπρόθεσμα τα μέτρα θα αποδώσουν.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: