Ν. Κογιουμτσής στο MEGA: Σύγχυση με το click away – Στο 85% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί

«Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» χαρακτηρίζει το click away ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, υπογραμμίζοντας τη σύγχυση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο.

Μιλώντας, την Κυριακή 13/12/2020, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Κογιουμτσής, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επισήμανε ότι μόνο το 15% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων διαθέτουν eshop, επομένως εκ των πραγμάτων το υπόλοιπο 85% δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μέθοδο του click away.

Μετά το πρώτο lockdown, τη μείωση του τζίρου στο ενδιάμεσο κατά τουλάχιστον 50% και με το δεύτερο lockdown να συνεχίζεται, ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος ζητεί τη στήριξη της Πολιτείας, τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., εξηγώντας ότι με κλειστές τις επιχειρήσεις είναι αδύνατο να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις – το 60% του ενοικίου, οι λογαριασμοί για ενέργεια κ.ά, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος.

Ο κ. Κογιουμτσής υπογράμμισε ότι χρειάζεται η επέκταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου κατά τουλάχιστον 3 μήνες, μέριμνα για επιπλέον παράταση σε ό,τι αφορά τις επιταγές, καθώς και επιδότηση 100% προς τις επιχειρήσεις, δηλαδή μη Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Δείτε το βίντεο: