Ν. Κογιουμτσής: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Για απογοήτευση του εμπορικού κόσμου από την απόφαση για παράταση του lockdown μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων.

Επί του παρόντος, οι αγορές μπορούν να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, από τα eshop, τα οποία διαθέτει μόνο το 15% του συνόλου των επιχειρήσεων, όπως εξήγησε ο κ. Κογιουμτσής, επισημαίνοντας τα πενιχρά αποτελέσματα του click away και επαναλαμβάνοντας την πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων με click in shop, δηλαδή παραδόσεις εντός με ραντεβού.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι «οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση», σημειώνοντας τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την Opinion Poll, σύμφωνα με τα οποία 1 στις 4 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να μην ανεβάσουν ρολά.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Κογιουμτσή στο OPEN:

 

Για το ίδιο θέμα μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, την Παρασκεύη 8/1/2021, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, έρχονται πάνω από 200.000 «λουκέτα», όπως κατέδειξε και η πρόσφατη έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δείτε το βίντεο: