Ν. Κογιουμτσής στον ΣΚΑΪ: Στερεύουν οι αντοχές – 7 στις 10 επιχειρήσεις στο «κόκκινο»

Στα όρια των αντοχών του βρίσκεται μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Πλέον 7 στις 10 επιχειρήσεις είναι στο «κόκκινο»», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι αντοχές είναι ελάχιστες και χρειάζεται άμεσα στήριξη από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κογιουμτσής εξήγησε ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις ζουν από τον τουρισμό, ο οποίος αποδίδει ετησίως 18 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, τη στιγμή που για φέτος το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο  για 3 δισ.

Αναφερόμενος ειδικά στις εμπορικές τουριστικές επιχειρήσεις, επισήμανε ότι η μείωση του τζίρου αγγίζει το 80%-90%. «Αυτές οι επιχειρήσεις θα κάνουν τζίρο του χρόνου τον Μάρτιο αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες του κορονοϊού, ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να πληρώνουν το ενοίκιό τους χωρίς να έχουν ουσιαστικά καθόλου τζίρο», σημείωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ο κ. Κογιουμτσής υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου της μείωσης του ενοικίου και στις εμπορικές τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ισχύει και τις διπλανές τους επιχειρήσεις εστίασης, καλώντας την κυβέρνηση να διορθώσει αυτή την αδικία.

Έθεσε, τέλος, το ζήτημα των υποχρεώσεων που ανεστάλησαν και θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο, κάνοντας λόγο για δυσθεώρητα ποσά, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση 120 δόσεων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: