Ν. Κογιουμτσής: Θετικό το μέτρο των self test, να καταργηθούν τα ραντεβού στο λιανεμπόριο

Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο της υποχρεωτικής διενέργειας self test για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV (14/04/2021).

Όπως αναφέρει, ήταν και ζητούμενο του εμπορικού κόσμου, καθώς με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται η υγεία καταστηματαρχών, εργαζομένων και πολιτών. «Βάζουμε ανάχωμα στην εξάπλωση του κορονοϊού γιατί δεν θέλουμε να ξανακλείσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., η κίνηση στην αγορά, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, είναι υποτονική έως ανύπαρκτη στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα καταστήματα δούλεψαν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Χαρακτήρισε ανησυχητική την εικόνα αυτή της κατανάλωσης, τη στιγμή που στην αγορά υπάρχουν πολύ καλές τιμές και προσφορές -μονόδρομος για κάθε έμπορο, τα ράφια του οποίου είναι φορτωμένα με χειμερινά είδη.

Σύμφωνα επίσης με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., περίπου το 40% των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας δεν άνοιξαν.

Προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στην κατανάλωση, και δεδομένης της διενέργειας από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, των self test ο κ. Κογιουμτσής ζήτησε να καταργηθούν τα ραντεβού, καθώς μπερδεύουν και αποτρέπουν τους καταναλωτές από αγορές.

Δείτε το βίντεο: