Ν. Κογιουμτσής: Ανάγκη σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων

Συνέντευξη του Β΄Αντιπροέδρου του ΕΕΑ στο Kontra. Υπογράμμισε τόσο την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας όσο και άμεσης υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Για το σήμερα στην αγορά, αλλά για τη μετά τον Αύγουστο- και την τυπική λήξη των μνημονίων- περίοδο μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.
Ο κ. Κογιουμτσής αναφέρθηκε στην επικείμενη περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, τονίζοντας ότι θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα, με αρνητικές συνέπειες για την αγορά, αλλά και στην υπερφορολόγηση που οδηγεί «πολλές επιχειρήσεις είτε στην επιχειρηματική μετανάστευση είτε στο κλείσιμο είτε στη φοροδιαφυγή».
Για τη μεταμνημονιακή εποχή, υπογράμμισε τόσο την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας όσο και άμεσης υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων -ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, χρήσεις γης, μείωση της φορολογίας, μείωση της αδιαφάνειας και της γραφειοκρατίας, ευέλικτο Δημόσιο που θα βοηθάει την επιχειρηματικότητα.

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: