Ν. Κογιουμτσής: Να δοθούν κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Την ανάγκη άμεσης αλλαγής της «συνταγής» που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Σπύρο Γκουτζάνη την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναφερόμενος σε πρόσφατη συνάντηση κλιμακίου της ΕΣΕΕ με εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Κογιουμτσής είπε ότι στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε πως με επιβάρυνση που φτάνει μεσοσταθμικά το 65% οι επιχειρήσεις οδηγούνται είτε στο λουκέτο είτε στη φοροδιαφυγή, που είναι κατακριτέα, είτε στην επιχειρηματική μετανάστευση στα γειτονικά κράτη.
Ζητήθηκαν κίνητρα για τους συνεπείς επιχειρηματίες, ενώ υπογραμμίστηκε ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι μη αναπτυξιακό.
Συγκεκριμένα για την περικοπή των συντάξεων ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ σημείωσε τις κοινωνικές συνέπειες από την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, αλλά και τη επακόλουθη μείωση της κατανάλωσης.
Στην ίδια συνάντηση, όπως ανέφερε ο κ. Κογιουμτσής, τονίστηκε ότι προκειμένου να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και να μπει επιτέλους σε ράγες το τρένο της ανάπτυξης χρειάζεται μείωση φορολογικών συντελεστών, άμεσα και όχι στο βάθος της τετραετίας, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα προσελκύει επενδύσεις, κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ρευστότητα, θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού, χτίσιμο του αφορολογήτου και από τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: