Ν. Κογιουμτσής: Στοίχημα το ανοικτό κέντρο εμπορίου στην Αθήνα

"Έχουμε αξιοποιήσει ελάχιστες από τις δυνατότητες που έχει ως πόλη η Αθήνα"

Στασιμότητα, σε σχέση, με πέρυσι, παρουσίασε η αγορά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στις «Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο «Κόκκινο»».
Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι η εικόνα αυτή είναι αισιόδοξη, καθώς την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι υπήρχε μία μείωση του τζίρου κατά 10-15% συγκριτικά με πρόπερσι.
Στην αναστροφή του κλίματος συνέβαλε, όπως σημείωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, η καλύτερη ψυχολογία που ενθαρρύνει τον καταναλωτή να δαπανήσει, έστω και μικροποσά.
Σχολιάζοντας τα θετικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων μηνών, ο κ. Κογιουμτσής εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί καιρός για το δούμε και στις τσέπες μας» και ότι για να αξιοποιηθεί αυτό το θετικό μομέντουμ θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση της ρευστότητας.
Ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο σε ό,τι αφορά την πόλη της Αθήνας και την πρόταση που υποβλήθηκε για δημιουργία ενός ανοικτού κέντρου εμπορίου (τουριστικού) στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη.
«Έχουμε αξιοποιήσει ελάχιστες από τις δυνατότητες που έχει ως πόλη η Αθήνα. Είναι δίπλα στα ιστορικότερα μνημεία σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ένα κλίμα το οποίο θα ζήλευε η κάθε πόλη, έχει ένα θαλάσσιο μέτωπο το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κογιουμτσής.
Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη: