Ν. Κογιουμτσής: Τα δύσκολα δεν τελείωσαν-Πρέπει να αλλάξει η «συνταγή»

"Με 65% μεσοσταθμικά επιβάρυνση δεν μπορεί να σταθεί καμία επιχείρηση", τόνισε ο Β' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνέντευξή του.

Στη μεταμνημονιακή εποχή, τις εκπτώσεις, αλλά και τον τουρισμό αναφέρθηκε o Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο «Κόκκινο».
Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ότι «τα δύσκολα δεν τελείωσαν» και ότι μπορεί να «βγαίνουμε από μνημόνια αλλά θέλει πολλή δουλειά για να μπορέσει να ισορροπήσει η οικονομία».
Επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες και οι φορείς εκπροσώπησής τους έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση να δρομολογηθεί ένας χάρτης ανάπτυξης της χώρας προκειμένου να είναι δυνατή η προσέλκυση επενδύσεων, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία.
«Με 65% επιβάρυνση μεσοσταθμικά δεν μπορεί να σταθεί καμία επιχείρηση. Κάνεις μεγαλομέτοχο το ίδιο το κράτος και με τα υπόλοιπα παλεύεις να επιβιώσεις. Η συνταγή αυτή είναι ατελέσφορη», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις θερινές εκπτώσεις, φαίνεται, όπως δήλωσε, ότι μεσοσταθμικά ο τζίρος θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, εξηγώντας ωστόσο ότι υπάρχουν εμπορικές περιοχές πολλών ταχυτήτων -σε κάποιες ίσως να καταγραφεί μία μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όπως ο άξονας από Σύνταγμα μέχρι Μοναστηράκι λόγω και του τουρισμού, ενώ σε άλλες περιοχές αναμένεται μείωση 10 έως και μείον 20% συγκριτικά με πέρυσι.
Αναφερόμενος στον τουρισμό υπογράμμισε εκ νέου ότι οι αφίξεις στη χώρα τείνουν να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. καταγράφοντας ένα σημαντικό ρεκόρ, ωστόσο φαίνεται ότι τα έσοδα σε ό,τι αφορά το εμπόριο είναι στα ίδια επίπεδα ή και λίγο χαμηλότερα συγκριτικά με πέρυσι, με τους περισσότερους τουρίστες να μην ξοδεύουν χρήματα πέρα από το κατάλυμα και το φαγητό τους.