Ν.Κογιουμτσής:Ενδείξεις για αρνητικό πρόσημο στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Συνέντευξη του Β' Αντιπροέδρου του ΕΕΑ και Οικονομικού Επόπτη της ΕΣΕΕ κ. Νίκου Κογιουμτσή στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Τις σημαντικές ακόμη δυσκολίες που καταγράφονται στην αγορά, παρά τη βελτίωση κάποιων μακροοικονομικών δεικτών, επισήμανε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.
Ενδεικτικό, όπως είπε, είναι ότι «ενώ διανύουμε εκπτωτική περίοδο -ενδιάμεσες εκπτώσεις- οι προσλαμβάνουσες που έχουμε και από την Αθήνα και γενικότερα από όλη τη χώρα είναι ότι μάλλον θα έχουμε πάλι ένα αρνητικό πρόσημο στον τζίρο σε σχέση με πέρυσι».
Σύμφωνα με τον κ. Κογιουμτσή, η αρνητική αυτή εικόνα της αγοράς είναι αφενός αποτέλεσμα της κρίσης και της μείωσης μισθών και συντάξεων και αφετέρου της υπέρμετρης φορολόγησης που συρρικνώνει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα.
Υπογράμμισε ως εκ τούτου την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών αλλά και ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, το οποίο θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία αλλά και θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για επενδύσεις.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: