Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ Ν. Γρέντζελος για το «πακέτο» ΔΕΘ

Συνέντευξη στο NEW TV .

Τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που υφίστανται επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ σχολίασε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Γρέντζελος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NEW TV και το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» με τον Γιάννη Παπαγιάννη και την Ανδριάνα Ζαρακέλη, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο κ. Γρέντζελος επισήμανε ότι ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας «εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο» με τις παροχές που εξήγγειλε, τονίζοντας ότι τα μέτρα -δεδομένης της ελάφρυνσης που συνεπάγονται σε ένα βαθμό για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες- είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν αρκούν για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.
Ειδικά για το ασφαλιστικό ο κ. Γρέντζελος είπε ότι «με το νόμο Κατρούγκαλου ουσιαστικά επιβραβεύεται όποιος μπορεί να φοροδιαφύγει και πληρώνει χαμηλές εισφορές», σε αντίθεση με εκείνους που δεν μπορούν να ξεφύγουν «όπως οι ασφαλιστές, τα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και άλλα επαγγέλματα», με αποτέλεσμα το 20% να πληρώνει και για το υπόλοιπο 80%».
Σημείωσε ακόμη ότι με βάση τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, λόγω των υπέρμετρων εισφορών, υπάρχει μια τάση ίδρυσης ΙΚΕ προκειμένου να πληρώνει εισφορά μόνο ο διαχειριστής και όχι οι λοιποί εταίροι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: