Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών Β. Κικίλιας στο Ε.Ε.Α.

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, από την επομένη των εκλογών εφόσον βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του κόμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών, υπογράμμισαν το σημαντικό πλήγμα που δέχθηκαν οι μικρομεσαίοι τα προηγούμενα χρόνια, χάνοντας το ήμισυ του εισοδήματός τους, και τόνισαν ότι η μείωση της φορολογίας καθώς και η δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα κλίματος αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Έθεσαν, ακόμη, το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και του παρεμπορίου, αλλά και την ανάγκη ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Πολιτείας και φορέων, όπως τα Επιμελητήρια, με στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την οικονομία και την αγορά.

Στη συνάντηση με τον υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Α’ Αθηνών μετείχαν από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. οι κ.κ. Ν. Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος, Δ. Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, Γ. Ζηκόπουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων- και από το Διοικητικό Συμβούλιο οι κ.κ. Δ. Βαρδακώστας, Κλ. Δημαρχιάδης, Δ. Θεοδωρόπουλος και Ν. Παναγιωτάκης. Παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), κα. Μ. Γιαζιτζόγλου Καστανιά, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών, κ.κ. Ν. Πουλιάσης και Κ. Λογοθέτης.

«Πάση θυσία μείωση φόρων»

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η «πάση θυσία» μείωση των φόρων – για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%- αποτελεί πρώτη και μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλύοντας τις θέσεις του κόμματος υπέρ του επιχειρείν ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών στάθηκε στον καθοριστικό για την ανάκαμψη της οικονομίας ρόλο της ανόρθωσης της μεσαίας τάξης, μιλώντας – μεταξύ άλλων- για «αποποινικοποίηση του κέρδους», αρκεί –όπως υπογράμμισε- να καταβάλλονται φόροι, εισφορές και να δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στη θέση της ΝΔ για μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που θα επιτρέψει την άσκηση πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Δεδομένης της θητείας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη –το 2014- ο κ. Κικίλιας εστίασε στο θέμα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας αναγνωρίζοντας την κρισιμότητά του και την ανάγκη παρεμβάσεων, παραθέτοντας σε αυτό το πλαίσιο όσα επιτεύχθηκαν επί υπουργίας του στο πεδίο της πάταξης της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης αλλά και της πυροπροστασίας.