Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σε τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ για την πρώτη κατοικία και τον πτωχευτικό κώδικα

Σε τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, με κορυφαίους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καταθέτοντας προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της επιχειρηματικότητας, το πτωχευτικό δίκαιο και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το θέμα της σύσκεψης είναι  ιδιαίτερο επίκαιρο λόγω της  αναμενόμενης συσσώρευσης νέων εκρηκτικών προβλημάτων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ καταγράφηκε η έλλειψη ενημέρωσης των φορέων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Κατά τη σύσκεψη,η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Τομέων Ανάπτυξης και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής, προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους να συγκροτηθεί επιτροπή διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και θα προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Πέραν του Προέδρου του Ε.Ε.Α., κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς
  • Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας
  • Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Μίχαλος
  • Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων κ. Βερβεσός
  • Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς
  • Εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών (ΓΣΕΕ) και της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών
  • Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων, Ηλείας, Αργολίδας και Κεφαλονιάς
  • Ο πρώην ΓΓ Καταναλωτή (Ν.3869/10)  και ΓΓ της Ένωσης Δικαίου για την Προστασία του Καταναλωτή κ. Σπυράκος

Από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ο γραμματέας του Τομέα ΜΜΕ Στέφανος Κομνηνός, ο γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Απόστολος Πόντας και ο γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων Παντελής Καμάς.