Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σε τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη

Σε τηλεδιάσκεψη για τον κλάδο των ανθοπωλών, την οποία διοργάνωσε την Τετάρτη 17/2/2021 ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής (Σ.ΑΝ.Κ.Α.), συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Σπανάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών κ. Πάνος Κελμάγιερ, ο εκπρόσωπος των Εμπόρων Εισαγωγέων κ. Μάνος Φιλαΐτης, ο Πρόεδρος του Σ.ΑΝ.Κ.Α. κ. Μάριος Βαλλιάνος και μέλη του Συλλόγου.

Στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης έγινε απολογισμός της λειτουργίας των ανθοπωλείων για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, ενώ αναδείχθηκαν και οι επόμενοι στόχοι του Σ.ΑΝ.Κ.Α.

Σημειώνεται ότι παρά το lockdown στην Αττική, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, με παρέμβαση και του Προέδρου του Ε.Ε.Α., επετράπη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η λειτουργία των ανθοπωλείων με click inside και click away στις 13-14/2.

Από όλους τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε η πολύ αποδοτική συνεργασία Σ.ΑΝ.Κ.Α. – Ε.Ε.Α. – Ε.Σ.Α. με το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον σκοπό αυτό, ενώ η λειτουργία των ανθοπωλείων τις δύο αυτές ημέρες κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη τόσο από οικονομικής άποψης -ήταν οι πιο δυνατές εισπρακτικά ημέρες του έτους για τον κλάδο- όσο και από κοινωνικής άποψης, καθώς τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και δεν παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εξαρχής έκρινε ότι το αίτημα του κλάδου ήταν δίκαιο και σωστό και εκ του αποτελέσματος, όπως είπε, δικαιώθηκε. Δήλωσε παράλληλα την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία, αναμένοντας και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε τη στήριξη του Επιμελητηρίου προς τους επαγγελματίες του κλάδου, όπως και σε όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Ε.Ε.Α. και του Σ.ΑΝ.Κ.Α.. Παρουσίασε, παράλληλα, όλα τα εργαλεία που το Επιμελητήριο θέτει στη διάθεση του Σ.ΑΝ.Κ.Α. και όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους, με έμφαση στην ψηφιακή τους αναβάθμιση μέσω της δωρεάν δημιουργίας eshop, αλλά και στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων.

Σε δήλωσή του στο eea.gr, μετά την τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος του Σ.ΑΝ.Κ.Α. κ. Μάριος Βαλλιάνος αναφέρει:

«Η διοίκηση του ΕΕΑ και ο Πρόεδρος κ. Χατζηθεοδοσίου προσωπικά έχουν δημιουργήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του επιμελητηρίου έναν δυναμικό μηχανισμό που συμπαρίσταται στους επαγγελματικούς κλάδους με τρόπο τόσο φιλικό όσο και αποτελεσματικό, αφού εξασφαλίζει στους επαγγελματίες υπηρεσίες και εργαλεία που στοχεύουν πολύ αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό και κατά συνέπεια στην επιβίωση των επαγγελματιών που βιώνουν την περιδίνηση του κορωνοιού. Ο κλάδος των ανθοπωλών γίνεται κοινωνός και αποδέκτης αυτής της προσπάθειας,  τόσο στην επικοινωνία με την πολιτεία αλλά και αξιοποιώντας τα εξαιρετικά εργαλεία που το επιμελητήριο θέτει στη διάθεσή μας. Το πέρασμα των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, η δωρεάν παροχή νομικών και λογιστικών συμβουλών, η εκπαίδευση, η ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και εκπόνηση μελετών σε πανελλαδικό επίπεδο είναι μόνο μερικά από μέσα που το επιμελητήριο παρέχει στον κλάδο μας και όχι μόνο. Απομένει όραμα και σκληρή δουλειά από πλευράς των επαγγελματικών κλάδων για να αξιοποιηθεί η μοναδική αυτή ευκαιρία».