ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. Κ. Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. Κ. Γ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στην ΕΡΤ για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν: Υπάρχει ανάγκη πρόσθετων μέτρων

Την άποψη ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ύφεση επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, σίγουρα είναι θετική η μείωση κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, όπως και η καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων, όμως υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσθετων μέτρων που θα βοηθήσουν τους μικρομεσαίους και θα στηρίξουν την κοινωνική συνοχή. «Δεν ακούσαμε τίποτα για το τέλος επιτηδεύματος», ανέφερε ως παράδειγμα ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., ο οποίος θεωρεί ως μεγάλο ζητούμενο για τη διάσωση επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων. Σχετικά με την κρατική επιδότηση για δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατέθεσε την άποψη ότι αυτό που επείγει είναι να διασωθούν υφιστάμενες θέσεις εργασίας, άποψη που εξέφρασε και ο κ. Καββαθάς.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει οι τοποθετήσεις του κ. Χατζηθεοδοσίου και του κ. Καββαθά στην εκπομπή της ΕΡΤ: