tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στον ΣΚΑΪ για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ (8/3/2026) τις διεθνείς εξελίξεις και τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι οι τρέχουσες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δεν δικαιολογούνται, καθώς τα διαθέσιμα προϊόντα είχαν αγοραστεί σε τιμές προ πολέμου, αναδεικνύοντας την ευθύνη των διυλιστηρίων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέλυσε τις γεωπολιτικές προεκτάσεις, επισημαίνοντας ότι οι συγκρούσεις διαχρονικά συνδέονται με οικονομικά συμφέροντα. Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε ότι η μεγάλη οικονομική «χαμένη» της σημερινής σύγκρουσης φαίνεται να είναι η Κίνα, γεγονός που, κατά την εκτίμησή του, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση που μπορεί να τηρήσει στο μέλλον. Παράλληλα επεσήμανε ότι και η Ρωσία έχει λόγους να επηρεαστεί από την εξέλιξη του πολέμου, δεδομένου ότι συνεχίζει να εξάγει πετρέλαιο, παρά τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει λόγω των κυρώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στις οικονομικές συνέπειες που βιώνουν οι χώρες της περιοχής του Κόλπου. Όπως είπε, κράτη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν υφίστανται ήδη σημαντικές οικονομικές πιέσεις από τη σύγκρουση, καθώς η αστάθεια επηρεάζει το εμπόριο, την ενέργεια και τις επενδύσεις. Κατά τον ίδιο, η επιβάρυνση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει και τις ίδιες τις χώρες της περιοχής σε αντιδράσεις ή παρεμβάσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας