Παρέμβαση του Α’ Αντιπροέδρου του Ε.Ε.Α. Ν. Γρέντζελου για τους εκπαιδευτές οδηγών στην τηλεδιάσκεψη με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ζητήματα που «καίνε», λόγω κορονοϊού, τον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών έθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, κ. Νίκος Γρέντζελος, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε και πραγματοποίησε το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 13/5/2020, με τη συμμετοχή Προέδρων Επιμελητηρίων και εκπροσώπων των κυριότερων επαγγελματικών κλάδων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γρέντζελος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τους αυτοαπασχολούμενους, που πιθανόν θα νοσήσουν από τον κορονοϊό, και η απουσία από την εργασία τους συνεπάγεται γι΄αυτούς μηδενικό εισόδημα.

Εστίασε ακόμη στο θέμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, από την οποία μένουν στην πράξη εκτός οι εκπαιδευτές οδηγών. Αυτό συμβαίνει, όπως εξήγησε, διότι  εμφανίζονται να έχουν στο α’τρίμηνο του 2020 μεγαλύτερο τζίρο συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2019, καθώς στο διάστημα αυτό του 2019 δεν πραγματοποιούνταν εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης με τα συνακόλουθα αποτελέσματα για τα εισοδήματα των επαγγελματιών του κλάδου που δεν είχαν ουσιαστικά δουλειά.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε επίσης την ανάγκη διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας για τον κλάδο, με άνοιγμα και τις Κυριακές, δεδομένου ότι μειώνεται, λόγω των μέτρων προστασίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων στα θεωρητικά μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι χρειάζεται να καθοριστεί ένα ελάχιστο κόστος για την απόκτηση διπλώματος, ώστε να μην παραπλανώνται οι πολίτες από δήθεν πολύ χαμηλές τιμές, καθώς και να υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την αλλαγή του στόλου των οχημάτων των σχολών οδηγών με νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως και κίνητρα για δημιουργία ψηφιακών υποδομών.

Δείτε το βίντεο: