tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πολύ μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση στο Ε.Ε.Α. για το μείζον κοινωνικό ζήτημα της “Κακοποίησης των Γυναικών”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, σε μία ημέρα – Γιορτή για τις Μητέρες, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Αττικής με θέμα “Η κακοποίηση των γυναικών”, παρουσία γυναικών, αλλά και ανδρών από τον πολιτικό, επιμελητηριακό και επιχειρηματικό χώρο που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Ε.Ε.Α..

Μετά το καλωσόρισμα της Προέδρου του Σωματείου κ. Φραντζέσκας Τατούλη, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν για το μείζον κοινωνικό ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρινίκη Θεοδώρου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος κ. Βικτώρια Κούτση, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. κ. Νάντια Σταυρογιάννη και η δικηγόρος κ. Εβίτα Βαρελά.

Όλες οι τοποθετήσεις εστίασαν στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και παρενόχλησης των γυναικών, ενώ ηχηρά ήταν και τα μηνύματα για την Γιορτή της Μητέρας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα.
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρινίκη Θεοδώρου.
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος Βικτώρια Κούτση.
Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ημέρα, χαρακτηρίζοντας την Μητέρα ένα “πρόσωπο ιερό” που είναι χρέος όλων μας είναι να την τιμούμε και όποτε απαιτηθεί να την στηρίζουμε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκδήλωσης ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “χρειαζόμαστε ασφαλείς, δίκαιες και αποτελεσματικές διαδικασίες αναφοράς και καταγγελίας, με προβλέψεις εμπιστευτικότητας και προστασίας των θυμάτων. Περισσότερο από όλα όμως χρειάζεται η οικοδόμηση μιας νέα κουλτούρας που βασίζεται στη συμπερίληψη, στην ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων – ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας και προσανατολισμού, ηλικίας ή καταγωγής. Που θα στέλνει το μήνυμα πως η βία και η παρενόχληση δεν είναι ανεκτή, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν τελείται”. “Η μάχη κατά της έμφυλης βίας είναι διαρκής. Είναι μια μάχη ενάντια σε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και στερεότυπα. Είναι ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Αττικής κ. Φραντζέσκα Τατούλη δήλωσε για την εκδήλωση:

“Το Σωματείο μας είχε τη χαρά να συνδιοργανώσει με το Ε.Ε.Α ημερίδα αφιερωμένη στην κακοποίηση των γυναικών, ένα πολύ ευαίσθητο και, δυστυχώς, επίκαιρο θέμα. Κατά εξαιρετικά ευτυχή συγκυρία,  η Εκδήλωσή μας συνέπεσε με τη «Γιορτή της Μητέρας». Εκτός από την πολύπλευρη αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού προβλήματος από τις ομιλήτριες, το πιο δυνατό σημείο της ημερίδας ήταν ο έντονα βιωματικός της χαρακτήρας, μία «κατάθεση ψυχής» γυναικών, που είχαν το θάρρος και την παρρησία να μοιραστούν τραυματικές προσωπικές εμπειρίες κάθε μορφής κακοποίησης, που πλημμύρισαν συγκίνηση το ακροατήριο, στο οποίο, όπως ήταν φυσικό, υπερτερούσε το γυναικείο στοιχείο. Ως πρόεδρος του Σωματείου, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τις εξαιρετικές μας ομιλήτριες, αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου μας και συμβάλλοντας με τη θερμή ανταπόκρισή τους στην , κατά γενική ομολογία, επιτυχία της”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βασίλης Καρναχωρίτης, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Κοντούρης, Τζαχίρ Ντάκουα, τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., καθώς και πλήθος μελών του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Αττικής.