Πρόεδρος Ε.Ε.Α. στο Bluesky: Χρειάζεται στήριξη και μετά το άνοιγμα της αγοράς

Την ανάγκη συνέχισης της στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών και μετά το άνοιγμα της αγοράς υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky (22/04/2021).

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε πως η αγορά υποδέχθηκε με ανακούφιση το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης, εκτιμώντας πως θα επηρεάσει θετικά και το λιανεμπόριο. Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα η μόχλευση των κεφαλαίων κίνησης που έχουν ανακοινωθεί για την εστίαση, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν μετά από 6 μήνες lockdown.

Μέχρι στιγμής η κίνηση στην αγορά είναι ιδιαίτερα υποτονική, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., ο οποίος επισκέφθηκε εκατοντάδες τοπικές επιχειρήσεις, σε περισσότερους από 20 Δήμους, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Η εικόνα αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στον φόβο των καταναλωτών λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, στην έλλειψη χρημάτων, αλλά και στην ανασφάλεια για το αύριο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε υπέρ της διενέργειας των self test, εκτιμώντας ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των αγορών.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα, τονίζοντας ότι χρειάζεται παράλληλα να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ρευστότητας και την παροχή των αναγκαίων κεφαλαίων κίνησης και σε άλλους κλάδους, πέραν της εστίασης και του τουρισμού, όπως η ένδυση και η υπόδηση, όπου οι επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν νέο εμπόρευμα, έχοντας ακόμη στα ράφια τους το χειμερινό και χρωστώντας στους προμηθευτές τους.

Δείτε το βίντεο: