Πρόεδρος και ΓΓ του ΕΕΑ σε ημερίδα για τον 3ο Πυλώνα Ασφάλισης

Ενημέρωσαν το κοινό του Αγρινίου για θέματα κοινωνικής ασφάλισης και για τις δυνατότητες που δίνει η ιδιωτική ασφάλιση.

Ενημέρωσαν το κοινό του Αγρινίου για θέματα κοινωνικής ασφάλισης και για τις δυνατότητες που δίνει η ιδιωτική ασφάλιση.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών Ε.Ν.Α με θέμα "3ΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ", τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στην πόλη του Αγρινίου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ.

Στη εκδήλωση, εκτός από ενδιαφερόμενους πολίτες παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Χριστίνα Σταρακά και κ. Γιάννης Λύτρας και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό, ενώ τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ε.Ν.Α. κ. Γιώργος Τσιαβίκος.

Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του πανέμορφου κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας και τώρα χρησιμοποιείται για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον «3ο Πυλώνα Ασφάλισης» και γενικότερα για θέματα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και συνέδραμαν ουσιαστικά στην εμπέδωση της έννοιας "3ος Πυλώνας Ασφάλισης", δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην προσφορά της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζει και στάθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως πχ σε μία φυσική καταστροφή αλλά και για την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού. Παράλληλα, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και γενικότερα την ελληνική οικονομία σε κομβικά θέματα όπως της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ανέπτυξε τις οικονομικές δυσκολίες του 1ου πυλώνα ασφάλισης, ενώ από τα αναλυτικά στοιχεία που παρέθεσε αναδείχθηκε η αξία του 2ου και 3ου πυλώνα για την συνολική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού στη χώρα μας. Ειδικά όμως για το συνταξιοδοτικό, όπως φάνηκε από την παρουσίαση του ΓΓ, είναι αναγκαίοι και οι τρεις πυλώνες ασφάλισης.