Συνάντηση Προέδρου Ε.Ε.Α. με τον Δήμαρχο Καισαριανής – Συνεργασία για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο της προωθούμενης συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με όλους τους Δήμους της Αττικής σε θέματα ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 με τον Δήμαρχο Καισαριανής κ. Χρήστο Βοσκόπουλο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Επιμελητηρίου που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ενημέρωσε τον Δήμαρχο Καισαριανής για τις στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου, όπως τη δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου, για την δωρεάν παροχή WiFi σε κεντρικό σημείο που θα επιλεγεί, για εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που μπορούν  να οργανωθούν για μία σειρά θεμάτων όπως για τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, του ΟΑΕΔ, ή για το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα πάρει το Ε.Ε.Α. περιλαμβάνονται επίσης η συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου, στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS, δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, αλλά και δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, μέσω του προγράμματος του ΕΕΑ και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» ύψους 2.000.000€.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη η παροχή ανταποδοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου από τους φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α. προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του Δήμου, στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο κ. Μηνάς Χατζησάββας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Εμπορικών Δραστηριοτήτων, ο κ. Μάνος Κιτσέλλης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Παναγιώτης Καψαμπέλης, συνεργάτης για θέματα τοπικής επιχειρηματικότητας και ο κ. Γεώργιος Χέλμης, Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου.

Οι συναντήσεις εργασίας αντιπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με Δημάρχους και άλλων Δήμων της Αττικής, θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.