Συνάντηση Προέδρου και Αντιπροέδρου Ε.Ε.Α. με την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος πραγματοποίησαν, στις 23/2, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) κ. Ιωάννη Δαβερώνη και το μέλος του Δ.Σ κ. Μαυρίκιο Πανουργιά, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. στους επαγγελματίες του κλάδου, όπως και σε όλους τους κλάδους, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ενίσχυσης της εστίασης, που έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία, εδώ και έναν χρόνο.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Δαβερώνης και Πανουργιάς υπογράμμισαν το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ εστίασαν και  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» που αφορά στο πρώτο χρονικά lockdown της χώρας, εξηγώντας ότι αφήνει, όπως φαίνεται, χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης εκτός χρηματοδοτήσεων, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα επιβίωσής τους.

Το θέμα έχει θέσει η Ένωση και με Επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους:

Για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Α. εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής: