Συνέντευξη Ν. Κογιουμτσή στο Kontra για την εικόνα της αγοράς

Στην εορταστική περίοδο αποτυπώθηκε για άλλη μία φορά η δυσκολία των Ελλήνων πολιτών να καταναλώνουν ως απόρροια της δεκαετούς και πλέον οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και της μεταβατικής πια μεταμνημονιακής εποχής που διανύουμε, επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Όπως εξηγεί, τα μηνύματα από όλη τη χώρα καταδεικνύουν ότι πιθανότατα οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις θα έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την περσινή εορταστική περίοδο, και τα πολυκαταστήματα, οι πολυχώροι και οι αλυσίδες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι.

Ο κ. Κογιουμτσής σημειώνει ότι υπάρχει προσδοκία και αισιοδοξία για το μέλλον, αυτή ωστόσο δεν εισπράττεται άμεσα από την Αγορά, ενώ τονίζει την ανάγκη τάχιστης υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας και την απονομή της δικαιοσύνης, καθώς και ανοίγματος της χρηματοδοτικής «στρόφιγγας» των τραπεζών.

Όσον αφορά στις επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως το τέλος του Φεβρουαρίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτιμά ότι αποτελούν πάντα την καταναλωτική «όαση» χιλιάδων καταναλωτών εν αντιθέσει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που μόνο πια σύγχυση και αρνητισμό δημιουργούν στο καταναλωτικό κοινό. Παρατηρεί, δε, ότι, παρά το σχετικό αίτημα των εμπόρων για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: