Συνέντευξη Ν. Κογιουμτσή στο Kontra για την κατάσταση στην αγορά

Για μία δύσκολη χρονιά για την αγορά έκανε λόγο ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στις 26 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Κογιουμτσής απέδωσε την κατάσταση μεταξύ άλλων στην περιορισμένη αγοραστική δυνατότητα των πολιτών μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ αναφέρθηκε και στην μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, απόδοση του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες φοροελαφρύνσεις, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα, επισημαίνοντας ωστόσο ταυτόχρονα τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι οι 120 δόσεις μπορούν να δώσουν διέξοδο επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρηματίες, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή «7 στις 10 επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο».

Στη συνέντευξή του ο κ. Κογιουμτσής εστίασε ακόμη στο μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και της ανάγκης παροχής κινήτρων για επενδύσεις, καθώς και στα θέματα της ασφάλειας και του παραεμπορίου.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: