Συζήτηση Προέδρου Ε.Ε.Α. με τον Αρχηγό της ΕΛ.Α.Σ. για παρεμπόριο-λαθρεμπόριο, στο πλαίσιο της γιορτής της Δημοκρατίας

Την ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο της δεξίωσης για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στις 24/7/2021.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Καραμαλάκη βρέθηκαν τα ζητήματα του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, αλλά και θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τις σοβαρές συνέπειες που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία το παρεμπόριο – λαθρεμπόριο, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγώντας στην απώλεια τεράστιων εσόδων για το κράτος, αλλά και η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε, πάντως, ότι έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ζητημάτων, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. να υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας.

Το Ε.Ε.Α. στέκεται αρωγός στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας στην πόλη.