Συνάντηση ΕΕΑ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο -video-

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου η συνάντηση της διοίκησης του ΕΕΑ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2013 συνάντηση της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Από πλευράς του ΕΕΑ συμμετείχε ο Πρόεδρος Γιάννης Ρεκλείτης και ο ΓΓ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ παρόντες από ήταν  ο Γραμματέας Γιάννης Μανιάτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο  Γραμματέας του Τομέα Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων (ΕΒΕ), Γιώργος  Φραγκίδης.

 

 

Στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε σειρά θεμάτων όπως η ανάγκη ρευστότητας των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και να μην ανατραπεί το καθεστώς της Κυριακής αργίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την πρόταση του ΕΕΑ ώστε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 – 2020 να έχουν ενισχυμένο ρόλο τα επιμελητήρια για να μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα από τις επιχειρήσεις για να μην παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο των αδιάθετων κονδυλίων προς τη χώρα μας. Η διοίκηση του ΕΕΑ πρότεινε επίσης στο νέο ΕΣΠΑ να ενταχθούν και οι τομείς της επιχειρηματικότητα που εξαιρέθηκαν, όπως το λιανεμπόριο και άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του συμφώνησε με το σύνολο των θέσεων του ΕΕΑ.

Στη συζήτηση τέθηκε από την πλευρά του ΕΕΑ και το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια και της επιχειρούμενης παύσης της υποχρεωτικότητας από το 2015. Σε αυτό το σημείο η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη υπέρ της θέσης του ΕΕΑ κι ανέφερε στο Δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση ότι «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ υπέρ της ανάγκης να διαφυλαχτεί η αυτοτέλεια και η οικονομική υπόσταση των επιμελητηρίων ως νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και συμβούλων της Πολιτείας (εισφορά επιχειρήσεων)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ ζήτησαν να υπάρξει αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΕΕΑ εδώ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εδώ

 

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Ρεκλείτη μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

 

 

Δείτε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο