Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Ε.Ε.Α. με τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού με επίκεντρο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διευρύνει τον κύκλο της συνεργασίας του με τους Δήμους της Αττικής, σε μία περίοδο που η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού, κ. Αναστάσιο Μπινίσκο.

Συμμετείχαν ακόμη οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού κ. Χρήστος Νέστορας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ενημέρωσε τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού για το ευρύ πλέγμα στοχευμένων δράσεων του Ε.Ε.Α., που μπορούν να υλοποιηθούν, σε συνεργασία με τον Δήμο, και να ωφελήσουν σημαντικά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της περιοχής,

Ανάμεσα στις δράσεις του Ε.Ε.Α., οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι οι εξής:

  • Δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου.
  • Δωρεάν παροχή Wifi από το Ε.Ε.Α. για το Κέντρο του Δήμου.
  • Δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, μέσω του προγράμματος του Ε.Ε.Α. και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» ύψους 2.000.000€.
  • Συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου σας (City Branding), στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.
  • Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου σας για επίκαιρα θέματα όπως Προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης.
  • Ανταποδοτικές συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΕΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου από φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους, συνεργάτες του Ε.Ε.Α.
  • Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου.
  • Παρουσία υπηρεσίας ψηφιακού βοηθού για το site του δήμου.
  • Συμμετοχή από κοινού σε Προγράμματα όπως τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.

Από την πλευρά του Δήμου διατυπώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και η πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών προς όφελος της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που δοκιμάζεται την τόσο κρίσιμη αυτή περίοδο.