«Το Ε.Ε.Α. αγκαλιάζει το έργο της ομάδας «ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για τον παιδικό καρκίνο»

16 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

 

 

Ο αγώνας κατά του παιδικού καρκίνου έχει ολοένα και περισσότερους νικητές και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν θα μπορούσε παρά να είναι συμπαραστάτης γονέων και παιδιών στη μάχη που δίνουν καθημερινά με τεράστια δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια.

Το Ε.Ε.Α., με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, προχώρησε σε μία πρώτη κίνηση προσφοράς και στήριξης του σπουδαίου έργου της ομάδας «ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που δίνει δύναμη και ελπίδα στα παιδιά που νοσούν και τους γονείς τους.

Πρόκειται για μία ομάδα που δημιούργησε η μητέρα του μικρού Αλέξανδρου, ο οποίος «έφυγε» πριν από δύο χρόνια,  μετά από πολυετή γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Ματίνα Κυριάκου αποφάσισε, συστήνοντας αυτή την ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που σήμερα αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη, να συνεχίσει το έργο του Αλέξανδρου, ο οποίος έφτιαχνε μόνος του κονκάρδες – μετάλλια ανδρείας για όλα τα παιδιά – ήρωες μέσα στα νοσοκομεία, με το μήνυμα «ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ» και μία ζωγραφιά.

Σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», η ομάδα «ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» παρέδωσε σε κάθε παιδί μία τσάντα με δώρα – ανάμεσά τους το μετάλλιο, παιχνίδια καθώς και ένα ημερολόγιο, το οποίο ήταν ευγενική χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το «παρών» στην παράδοση από πλευράς Ε.Ε.Α. έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κ. Χριστίνα Φυτέα.

«Με βαθιά συγκίνηση τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου, ενός παιδιού – σύμβολο της δύναμης, της ελπίδας, του αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, που μπορεί να κερδηθεί. Με την ελάχιστη αυτή πράξη προσφοράς στηρίζουμε την ομάδα «ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με πρωτεργάτη μία γυναίκα, μητέρα – συνώνυμο του σθένους και της αλληλεγγύης. Οφείλουμε όλοι- πολίτες, φορείς, Πολιτεία- να σταθούμε δίπλα σε γονείς και παιδιά. Το Ε.Ε.Α. προσδοκά ότι αυτή του η κίνηση θα ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς, γιατί στον αγώνα αυτό η συμβολή όλων είναι καθοριστική», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

«Τα λόγια αδικούν το συναίσθημα που γεννιέται όταν βλέπεις ξεκάθαρα το μεγαλείο της ψυχής.  Είμαστε ευγνώμονες στη Ματίνα Κυριάκου και στην εθελόντρια Βούλα Γιαούζου για την ευκαιρία που μας έδωσαν να βρεθούμε έστω και λίγο πλάι σε αυτούς τους αξιοθαύμαστους γονείς αλλά πιο πολύ αγκαλιά με αυτά τα παιδιά – ήρωες», ανέφερε η κ. Φυτέα.

                                                                                        

Από το Ε.Ε.Α.