tuv-iso-logo

«Το Ε.Ε.Α. δίπλα στους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες της Κέρκυρας»

5 Ιουλίου 2021

Δελτίο Τύπου

 

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των προβλημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών όλης της χώρας, διοργάνωσε επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκαν το νησί του Ιονίου την Παρασκευή 2/7 και Σάββατο 3/7 και σε συνεργασία με τον Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχαν σε ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου της ασφάλισης, της εστίασης και των Σχολών Οδηγών.

Στην αποστολή μετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ αλλά και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Οι συναντήσεις με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τους επαγγελματίες από τις Σχολές Οδηγών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα και αυτή με τους επαγγελματίες της εστίασης το Σάββατο το πρωί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, εκφράστηκαν οι θέσεις των συμμετεχόντων και αναδείχθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη διαγραφή μέρους των οφειλών που «γεννήθηκαν» μέσα στην πανδημία, κάτι που «αποτελεί τη μόνη ελπίδα επιβίωσης των μικρομεσαίων.»

Επίσης, αναφερόμενος στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στη χώρα, καθώς μόνον έτσι μπορεί να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας και να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες για έξαρση της πανδημίας η οποία θα απειλήσει εκ νέου τη δημόσια υγεία και θα αποτελέσει πισωγύρισμα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Για το θέμα των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της εστίασης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης με επαγγελματίες του κλάδου, τόνισε ότι οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στα αρνητικά τεστ δεν μπορούν να γίνονται από τους επιχειρηματίες. Επίσης, έκανε λόγο για αύξηση του κόστους που θα έχουν οι επιχειρήσεις καθώς θα πρέπει να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό ώστε να διενεργούνται οι έλεγχοι, σημείωσε ότι δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται από την κυβέρνηση κλάδοι της οικονομίας και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιαστικού κύματος.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Γρέντζελος, στην συνάντηση που είχε με επαγγελματίες του κλάδου, τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων και για τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. σχετικά με την προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του κλάδου. Η συμμετοχή των επαγγελματιών της Κέρκυρας ήταν καθολική, αντάλλαξαν απόψεις με τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α και τα ευχαρίστησαν για τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών υπήρξε και στην συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Κατά τη συζήτηση που έγινε, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου, η δυνατότητα συνδρομής των επιμελητηρίων στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αλλά και η αξία της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Μάλιστα η ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα, μετά και από πρωτοβουλία των εκπροσώπων του Ε.Ε.Α., έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα της ίδρυσης Σωματείου στην Κέρκυρα.

Κατά την παραμονή τους στο νησί του Ιονίου, τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», επωνυμία που επελέγη προς τιμήν του μεγάλου Κερκυραίου Μουσουργού και Μουσικοπαιδαγωγού, Νικολάου Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου, συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου και ιδρυτή της Επτανησιακής Σχολής Μουσικής.

Η επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Κέρκυρα, έδειξε και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το τοπικό Επιμελητήριο. Ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, ευχαριστώντας τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. για την επίσκεψη, επισημαίνει ότι η συνάντηση μαζί τους ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Όπως υπογραμμίζει, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη νέα δράση που αναπτύσσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας και αφορά τις Επιχειρηματικές Ευκαιρίες Ανάπτυξης και Δικτύωσης των επιχειρήσεων του νησιού, προσθέτοντας ότι οι δράσεις του Επιμελητηρίου θα συνεχιστούν με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των επαγγελμάτων του νησιού.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.