Το Ε.Ε.Α. ενίσχυσε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με υγειονομικό υλικό

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στην ανάγκη κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ενίσχυσε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με 1.000 φιάλες αντισηπτικού.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Αρχεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, προκειμένου να παραδώσει στην Αρχιεπισκοπή τη δωρεά του Επιμελητηρίου. Μαζί του και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος και ο Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Μάνδρος.

Στη συζήτηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην υπεύθυνη στάση που κράτησε η Εκκλησία κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, στην πρόθεση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. να στηρίξει το έργο της, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου. Παράλληλα, εξήρε την προσφορά της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με τη διοργάνωση συσσιτίων για τους συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τόνισε την σχέση της με τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Χατζηθεοδοσίου και για την προσφορά του Επιμελητηρίου και για την μέχρι τώρα συνεργασία, τονίζοντας ότι είναι μεγάλο πράγμα να έχει η Εκκλησία συμπορευόμενους, κάτι που, όπως επισήμανε, τού προκαλεί πολύ μεγάλη συγκίνηση.

Στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την επερχόμενη ύφεση που αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. να επισημαίνει τους κινδύνους για κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και για νέα έξαρση της ανεργίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα των αστέγων της Αθήνας.

Η κοινωνική προσφορά του Ε.Ε.Α. συνεχίζεται με διανομή υγειονομικού υλικού και σε κοινωνικές οργανώσεις.

Βίντεο: