«Το Ε.Ε.Α. θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας»

2 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

 

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το χτύπημα του φονικού κυκλώνα Ιανού στην Καρδίτσα και κάτοικοι και επιχειρηματίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Με περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις να έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές –σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική- η καταμέτρηση των πληγέντων συνεχίζεται.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ευαισθητοποιημένο από την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί κάτοικοι και επαγγελματίες και με ανεπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, δηλώνει πρόθυμο να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις –ηθικά και υλικά- για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η ταχύτητα στην παροχή της όποιας βοήθειας και η κινητοποίηση όλων των φορέων, μπορούν να δώσουν πολύτιμες λύσεις στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας έχει αποστείλει υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ώστε όσοι είδαν τις περιουσίες να βυθίζονται στις λάσπες, να λάβουν κάποια βοήθεια για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Ελάχιστα αιτήματα ικανοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την στήριξη των συνανθρώπων μας, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας ώστε να ξεκινήσει και να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η καταβολή των 8.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε κάθε πληγείσα επιχείρηση, να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των πληγέντων και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα η κανονικότητα σε μία περιοχή που το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της παραγωγικής διαδικασίας έχουν υποστεί βαρύτατο χτύπημα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα ανακοινώσει τις δράσεις που προγραμματίζει για την στήριξη των πληγέντων στην Καρδίτσα.

Από το Ε.Ε.Α.