- 27/06/2025
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επενδύει στη γνώση: Με επιτυχία το 5ο webinar με θέμα το Ψηφιακό Μάρκετινγκ
Με επίκεντρο τη σύγχρονη ανάγκη για εξειδικευμένη γνώση και καινοτόμα εργαλεία, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 5ο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.), στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς επιμορφωτικών webinars για επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Η θεματική, με τίτλο «Ψηφιακό Μάρκετινγκ: Εργαλεία, Τάσεις και Στρατηγικές», εστίασε σε έναν από τους πλέον κρίσιμους άξονες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, με άμεση εφαρμογή σε όλους τους κλάδους —ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, που κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία.
Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Καμινάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον χαιρετισμό εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της διαρκούς κατάρτισης ως στρατηγικό πλεονέκτημα για τον σημερινό επιχειρηματία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία του μάρκετινγκ υπηρεσιών, τονίζοντας πως η εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να απογειώσει την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης, ειδικά όταν αξιοποιεί τις δυνατότητες του ψηφιακού οικοσυστήματος. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το Ε.Ε.Α. προσφέρει δωρεάν ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του, δίνοντας τους πρόσβαση σε δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του κ. Καμινάκη παρουσιάστηκαν:
• Οι βασικές διαστάσεις και τα εργαλεία του Digital Marketing,
• Η στρατηγική αξιοποίηση των Social Media,
• Καθώς και η διαδικασία λήψης αποφάσεων με βάση τα analytics.
Ο Δρ. Καμινάκης, με υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο και πολύτιμη εμπειρία από την πανεπιστημιακή και την επαγγελματική κοινότητα, προσέφερε στους συμμετέχοντες μια ουσιαστική εισαγωγή στα πιο δυναμικά εργαλεία του ψηφιακού περιβάλλοντος, με έμφαση στις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Η επιμορφωτική σειρά συνεχίζεται δυναμικά: Το 6ο webinar με τίτλο «Ηλεκτρονικό Εμπόριο για Μικρές Επιχειρήσεις» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 17:00, με εισηγητή τον Δρ. Δημήτριο Δρόσο, καθώς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών παραμένει προσηλωμένο στον στόχο του: να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και γνώσεις αιχμής στους επαγγελματίες – μέλη του.

