Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Ν. Κογιουμτσής στο Action24: Απογοητευτικές οι εισπράξεις στις θερινές εκπτώσεις

Μοιράσου το στο

Ν. Κογιουμτσής στο Action24: Απογοητευτικές οι εισπράξεις στις θερινές εκπτώσεις

Από την Ερμού, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, μιλώντας στο Action24 (1/9/2025), επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων ήταν απογοητευτικά, ιδίως για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ότι η εικόνα αυτή οφείλεται στη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι ιεραρχούν τις ανάγκες τους. Πρώτα καλύπτουν βασικές υποχρεώσεις, όπως τρόφιμα, ενοίκιο, ρεύμα και λογαριασμούς. Στη συνέχεια, αν περισσέψουν χρήματα, εξετάζουν το ενδεχόμενο διακοπών· φέτος μόλις το 50% των πολιτών μπόρεσε να κάνει έστω ολιγοήμερες διακοπές. Τέλος, τα ελάχιστα ποσά που απομένουν κατευθύνονται σε αγορές ενδυμάτων ή υποδημάτων, με αποτέλεσμα τη χαμηλή κίνηση στις εκπτώσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα απογοητευτικά αυτά αποτελέσματα σημειώθηκαν παρότι οι έμποροι προσέφεραν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, με πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής, κάτι που αποτέλεσε αναγκαστική επιλογή τους για την προσέλκυση καταναλωτών.

Δείτε το βίντεο: 
Μοιράσου το στο

Αναζήτηση