tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo
https://www.youtube.com/watch?v=wRflBw2cSek?rel=0

Αναπτύσσονται οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Βραζιλίας – 2 βίντεο

Συνάντηση Ελλήνων και Βραζιλιάνων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Βραζιλίας

https://www.youtube.com/watch?v=wRflBw2cSek?rel=0

Με πρωτοβουλία του Ελληνο-Βραζιλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση Ελλήνων και Βραζιλιάνων επιχειρηματιών για την σύσφιξη, ανάπτυξη και διεύρυνση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Βραζιλίας. Είχε προηγηθεί μεγάλη περιοδεία μεικτής Ελληνο – Βραζιλιανής επιχειρηματικής αποστολής  του Επιμελητήριου στη Β. Ελλάδα και συναντήσεις με επιχειρηματίες για την ανάπτυξη σχέσεων και την προσέγγιση Ελλάδος – Βραζιλίας. Κατά τις συναντήσεις Ελλήνων και Βραζιλιάνων επιχειρηματιών παραβρίσκονταν και ο σύμβουλος της Προέδρου της Βραζιλίας κ. Φ. Ντίας ειδικά ορισμένος για την Ελλάδα. Κατά την περιοδεία οι τοπικοί παράγοντες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την Ελληνο  – Βραζιλιάνικη αποστολή και ήδη έγιναν οι πρώτες αρχικές συμφωνίες ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών.

Στη συνάντηση των επιχειρηματιών επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα για την επεξεργασία ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων της Βραζιλίας όπως καφές, καλαμπόκι κ.α. Στόχος είναι να αποτελέσει η Ελλάδα μια βάση κατεργασίας και πύλη εξαγωγών των προϊόντων αυτών στην Αν. Ευρώπη, τη Ρωσία και στην Ασία.

Το Ελληνοβραζιλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με έδρα τον Πειραιά, Λουδοβίκου 1, ιδρύθηκε το 2010 και του δόθηκε ο όρος χρήσης «Επιμελητήριο» το 2012. Ο κύριος σκοπός του είναι η σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Είναι αναγνωρισμένος τόσο από την Βραζιλιανή κυβέρνηση όσο και από την Ελληνική κυβέρνηση. Το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις συνεργαζόμενες εταιρείες στην Βραζιλία και στην Ελλάδα. Λειτουργεί ως ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Βραζιλίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Για τις δράσεις αυτές η διοίκηση έκανε έναν απολογισμό δράσης κατά την οποία εκτέθηκε η ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος – Βραζιλίας και η πολιτική  προσέγγισης των ελληνικών και βραζιλιανών επιχειρήσεων σε αυτή την προοπτική.

Κίμων Πάτκας

Πρόεδρος του Εληνοβραζιλιανού Επιμελητηρίου

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κίμων Πάτκας αναφέρθηκε στην περιοδεία του Επιμελητηρίου στη Β. Ελλάδα για τη γνωριμία με τις παραγωγές της περιοχής ενώ το πρόγραμμα προβλέπει συνέχιση αυτών των επισκέψεων και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνδρομή και των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εξειδίκευσης των προϊόντων που παράγουμε καθώς και στην ανάγκη μεταποίησης βραζιλιάνικων προϊόντων ώστε να είναι δυνατή η εξαγωγής τους. Ενημέρωσε ακόμη τους παραβρισκόμενους επιχειρηματίες για την τοποθέτηση το κ Φ. Ντιας ως συμβούλου της προέδρου της Βραζιλίας, ειδικά για την Ελλάδα και την ελληνοβραζιλιανή  επιχειρηματική συνεργασία.

Ο Αντιπρόεδρος του Εληνοβραζιλιανού Επιμελητηρίου κ. Λάζαρος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στην ένταση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών για επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο της δράσης του Επιμελητηρίου πράγμα που φάνηκε από την ένας των τηλεφωνικών επαφών που έγιναν τις τελευταίες μέρες.

Η κα Ελένη Γρυπάρη

ΓΓ του Εληνοβραζιλιανού Επιμελητηρίου

Και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ.

Η κ. Ελένη Γρυπάρη στάθηκε στις πολιτικές που πρέπει να αναπτύξει η ΕΕ με στόχο το άνοιγμα των εξαγωγών προς χώρες όπως η Βραζιλία ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις προς ένα τέτοιο προσανατολισμό. Όλοι στην Ελλάδα είπε έχουμε το ίδιο όραμα να αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις με τον κόσμο και τη Βραζιλία και τα επιμελητήρια  έχουν να παίξουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό δίνοντας και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Η Ελλάδα μπορεί να είναι μικρή χώρα αλλά μπορούμε να διεκδικήσουμε στην ΕΕ ένα καλό πλαίσιο πολιτικής εξαγωγών. Μπορούμε να αναπτύξουμε την μεταποίηση των βραζιλιανών προϊόντων εδώ και να αποτελέσουμε πύλη επανεξαγωγής σε όλη την Αν. Ευρώπη. Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια παρά να προχωρήσει στην ομοσπονδοποίηση και να αναπτύξει νέες πολιτικές ξεπεράσματος της κρίσης. Το Εληνοβραζιλιανό Επιμελητήριο από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και να αναπτυχτούν οι σχέσεις με τη Βραζιλία.