Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Χρειάζεται να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης

Την ανάγκη συνέχισης των μέτρων στήριξης -ενοίκια, αναστολές εργασίας, Επιστρεπτέα Προκαταβολή κ.ά.- υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», τη Μ. Τρίτη 27/04/2021.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι ακόμη και μετά το άνοιγμα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ενίσχυση, καθώς θα αργήσει, όπως φαίνεται, η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ενδεικτική είναι η υποτονική εικόνα στην αγορά, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, τόσο λόγω του φόβου των καταναλωτών δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, όσο και λόγω της έλλειψης χρημάτων, αλλά και της ανασφάλειας για το αύριο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα συμβάλει στην αύξηση της κατανάλωσης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το 40% των επιχειρήσεων εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και τις προωθούμενες διατάξεις, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι στην ίδια πλευρά του ποταμού, υπάρχουν μαζί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα υπάρχουν αναξιοπρεπείς μισθοί και ωράρια εκμετάλλευσης», υπενθυμίζοντας τη θέση του Ε.Ε.Α. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Δείτε το βίντεο: