Γ. Χατζηθεοδοσίου στο OPEN: Αύξηση κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη μείωση του πολύ υψηλού μισθολογικού κόστους τάχθηκε, εκ νέου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Τώρα…ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, την Κυριακή 9/2/2020.

Με αφορμή τις διαβουλεύσεις σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε τη θέση που πρώτο το Ε.Ε.Α. είχε διατυπώσει για αύξηση του κατώτατου μισθού προοδευτικά στα 751 ευρώ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να περιοριστεί σημαντικά το μη μισθολογικό κόστος, καθώς, όπως εξήγησε, ένας εργαζόμενος -για παράδειγμα- με μισθό 2.000 ευρώ, κοστίζει στον εργοδότη 4.100 ευρώ.

Στάθηκε ακόμη στην έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, λόγω και της φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά και στην ανάγκη μεγαλύτερης σύνδεσης αγοράς και Πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στην ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι χρειάζεται παράλληλα με το έργο, να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή αλλά και να ενισχυθεί ο φωτισμός – ζητήματα που τέθηκαν και σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου με τον δήμαρχο Αθηναίων- καθώς πρόκειται για μία από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας με πολύ υψηλή παραβατικότητα.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: